Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, illerin deprem risk haritasını alfabetik sıraya göre paylaşmaya devam ediyor.

Beklenen depremleri ve büyüklüklerini paylaşan Prof. Dr. Ercan, G harfi ile başlayan üç ile ilişkin deprem tahminini açıkladı.

Gaziantep, Giresun ve Gümüşhane için deprem riski değerlendirmesinde bulunan Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın, Gaziantep hakkındaki yorumu dikkat çekti.

GAZİANTEP'TE BÜYÜK DEPREM RİSKİ VAR MI?

Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

Nişantaşı’nda kuyumcuda 500 bin TL'lik ziynet eşyası çalındı Nişantaşı’nda kuyumcuda 500 bin TL'lik ziynet eşyası çalındı

"Şu illerde gelecekte görülebilecek en büyük deprem büyüklüğü;

GAZİANTEP: Batısı M7,8, içi ile doğusu 6'dan küçük deprem odaksız, güvenli,

GİRESUN: 6'dan küçük, deprem odaksız, güvenli,

GÜMÜŞHANE: 6'dan küçük, deprem odaksız, güvenli."

Takipçilerinin, Gaziantep'in batı kısmı hakkındaki sorularına da yanıt veren Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Uzun süre yıkıcı büyük deprem beklemiyorum" dedi.

HATAY'DA BÜYÜK DEPREM OLUR MU?

Prof. Dr. Ahmet Ercan, bir diğer paylaşımında ise Hakkari ve Hatay'da olabilecek en büyük depremlere dair bilgi verdi. Prof. Dr. Ahmet Ercan, 6 Şubat 2023'te meydana gelen ve Hatay'da da büyük yıkıma yol açan Kahramanmaraş merkezli depremlerin Hatay gerginliğini büyük oranda attığını kaydetti.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın paylaşımı şöyle:

"Şu illerde gelecekte görülebilecek en büyük deprem büyüklüğü; Hakkari; M7,2, Hatay; M7,3. 6 Şubat 2023, 4 kırıklı, 4 odaklı on bir il depremleri ile Hatay gerginliğini büyük oranda atmıştır."(karar)

Editör: Haber Merkezi