LGS başvurusu için son tarih uzatıldı! LGS başvurusu için son tarih uzatıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. İlk çeyrek yazılı sınavlarına yönelik önemli bilgiler içeren tematik soruların dağılım tabloları kamuoyuyla paylaşıldı. Türkiye genelinde yapılacak sınavlarda öğrencilerin sınavlara daha bilgili ve hazırlıklı girmelerini sağlamak amacıyla konu başlıkları ve soru dağılımları detaylı bir şekilde anlatılmıştır.

TARİHLER AÇIKLANDI

İlgili tablolara göre 26 Mart 2024 Salı günü yapılacak sınavlarda 6. sırada yer almıştır. Birinci ve dokuzuncu sınıflarda Türk dili ve edebiyatı dersi öğrencilerine sorulacak toplam 16 soru bulunmaktadır. 6.sınıf Türkçe sınavında 14 adet çoktan seçmeli soru ve 2 adet açık uçlu veya kısa cevaplı soru yer alacaktır.

Bu sorular öğrencilerin dilbilgisi, okuduğunu anlama ve yazma becerilerini ölçmeyi amaçlamaktadır. Aynı şekilde 9. Birinci sınıf Türk dili ve edebiyatı sınavında 7 adet açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı soru yer alacaktır. Bu sorular öğrencilerin edebi metinleri anlama, yorumlama ve eleştirme becerilerini ölçmeyi amaçlamaktadır.

Sınav takvimine göre 6.sınıf matematik sınavları 27 Mart 2024 Çarşamba günü, 9.sınıf matematik sınavları ise 27 Mart 2024 Çarşamba günü yapılacaktır. Lisans matematik sınavlarına girilecektir. 6. Birinci sınıf matematik sınavında öğrencilere toplam 10 adet açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı soru sormanız beklenmektedir.

Bu sorular öğrencilerin temel matematik becerilerini ve problem çözme becerilerini değerlendirmeyi amaçlamaktadır. Aynı şekilde 9.sınıf matematik sınavında da 1 adet açık uçlu veya kısa cevaplı soru yer alacak.

Kaynak: karar