Özel sektörde çalışan eğitim emekçileri, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası öncülüğünde, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bulunan Türkiye Özel Okullar Derneği merkezi önünde yürüyüş yapmak istedi. Öğretmenlerin yürüyüşü polis tarafından engellenirken alana gelen öğretmenler ters kelepçeyle gözaltına alındı. Yoldan geçen bir kişi de polislere tepki gösterdiği için eylemcilerle beraber gözaltına alındı.

30 KİŞİ GÖZALTINDA

Aralarında Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Genel Başkanı Eren Edebali, MYK üyeleri ve temsilcilerin de olduğu 30 kişi gözaltına alınarak Vatan Emniyet'e götürüldü. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, yaşadıkları sömürü koşulları ve haksızlıklara son verilmesini isteyen öğretmenler, İstiklal Caddesi üzerinde polis müdahalesine uğradı.

Osmaniye'de Orman Yangını Kontrol Altına Alındı Osmaniye'de Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Özel okul, kolej, vakıf üniversiteleri gibi özel kurumlarda çalışan öğretmenler devlet kurumlarında çalışan meslektaşlarına göre düşük ücretler alıyor. Bu durumdan şikayetçi olan öğretmenler, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası öncülüğünde eyleme çıktı. Taksim, Odabaşı'nda basın açıklaması yapmak isteyen öğretmenler, taban ücret haklarını geri kazanmayı istiyor.

POLİS ABLUKASI

Taksim, İstiklal Caddesi'ne sloganlarla giren özel sektör öğretmenleri basın açıklaması yapamadan polis ablukasına alındı. Uzun süre abluka altında kalan basın emekçilerinden yaklaşık 30 kişi gözaltına alınarak Vatan Emniyet'e götürüldü.

'ÖĞRETMENE DEĞİL PATRONLARA BARİKAT'

"Öğretmene değil patronlara barikat" diye slogan atan ve yürüyüşlerine izin verilmeyen öğretmenler, polis tarafından ters kelepçe takılarak gözaltına alındı.

Uzun süre abluka altında kalan eğitim emekçilerinden yaklaşık 30 kişi gözaltına alınarak Vatan Emniyet'e götürüldü.

Gözaltı görüntüleri sendikanın sosyal medya hesabından "Öğretmenler ters kelepçe ile gözaltına alınmaya başlandı! Yaşasın haklı mücadelemiz! Yaşasın meslek onurumuz! Mücadele dersini öğretmenler verecek!" ifadeleriyle paylaşıldı.

Öğretmenler ters kelepçe ile gözaltına alınmaya başlandı! Yaşasın haklı mücadelemiz! Yaşasın meslek onurumuz! Mücadele dersini öğretmenler verecek! (karar)

Editör: Haber Merkezi