TFF Süper Lig'de 34'üncü Haftanın VAR Kayıtlarını Açıkladı TFF Süper Lig'de 34'üncü Haftanın VAR Kayıtlarını Açıkladı

İzmir'de, Göztepe ile Altay arasındaki maçta yaşanan olaylara ilişkin davada savcı mütalaasını açıkladı.

İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Furkan Ersanlı'nın yanı sıra bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyeti başkanı, Göztepeli taraftar Mehmet Çakır'ın yüzündeki izin "sabit iz" niteliğinde olduğunu ve sol kolundaki yaralanma nedeniyle çiğneme fonksiyonlarında kayıp bulunduğunu belirtti.

Savcı, mütalaasında tutuklu sanık Furkan Ersanlı'nın 'silahla kasten yaralama', 'spor alanlarına yasak madde sokulması ve müsabaka düzeninin bozulması' suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Diğer sanıklar için ise çeşitli suçlamalarla ceza istendi ve bazıları için beraat talep edildi. Ayrıca, 15 sanığın güvenlik tedbiri olarak spor müsabakalarını seyirden yasaklanması yönünde görüş bildirildi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanığın halinin devamına karar vererek savunma hazırlığı için süre verilmesine karar verdi ve duruşmayı erteledi.

Olayın perde arkasında, Göztepe ve Altay arasındaki müsabakanın tribünlerinde yaşanan çatışma yatıyor. Bu olayda, Göztepeli taraftar Mehmet Çakır fişekten yaralandı ve Göztepe tribünlerinden sahaya atlayan bir taraftar ise korner direğiyle Altay kalecisine saldırdı. Olaylar maçın tatil edilmesine neden oldu. Soruşturma sonucunda birçok kişi tutuklandı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılanlar da oldu

Kaynak: BirGün