Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, tarımda yaşanan sorunlara dikkat çekti. 'Vatandaş raftaki ürünü, cebindeki parayla alamıyorsa, bu da bir kıtlıktır. Verimli topraklara beton dikildi' diyen Gürer, tarlada olan ürünün markete gelene kadar zamladığına değindi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, iktidarının uyguladığı yanlış tarım politikaları nedeniyle, Türkiye’nin üreteni kazanmayan, tüketeni ise gıdaya erişmede giderek sorun yaşayan, erişse de pahalıya almak zorunda kalan bir ülke haline getirildiğini söyledi.

'KENTLEŞME ADI ALTINDA TARLALAR ARSAYA ÇEVRİLDİ'

Cumhuriyetin ilk yıllarında yüzde 70 olan kırsalda yaşayanların oranının bugün yüzde 7’lere kadar düştüğüne de dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Kentleşme adı altında tarlalar arsaya çevrilip, verimle topraklara binalar dikiliyor. Kent merkezlerinin etrafındaki bostan alanlarını da yok ettiler, en güzel villalarda oturabilmek için bunu yaptılar.

Esenler'de Yol Kenarında Cansız Bir Beden Bulundu Esenler'de Yol Kenarında Cansız Bir Beden Bulundu

Villalarda oturabilirsiniz, yüksek katlı apartmanlar yapabilirsiniz. Ama duvarlar kemirilerek karın doyurulmaz. Bu ülkede bunun farkına varılması, kırsalın önemsenerek köylünün, üretenin yanında durmak öncelikli sorumluluğumuz olmalı.Tarımda milli güvenlik kadar önem verilmesi gereken stratejik bir alandır” şeklinde konuştu.(Karar)

Editör: Haber Merkezi