SİYASET

ORC'nin 5 ildeki anketi: Edirne, Çanakkale, Denizli, Kars, Elazığ...İşte oy oranları

ORC Araştırma Şirketi, yerel seçimlere sayılı günler kala yeni bir kamuoyu araştırması daha yayınladı. 5 ilde gerçekleştirilen ankete ilişkin sonuçları paylaşarak, Kars'tan Edirne'ye kadar olan bölgelerde hangi partinin önde olduğunu açıkladı.

ORC Araştırma Şirketi'nin son anket sonuçlarına göre, Edirne'de CHP'nin elinde bulunan belediye başkanlığı, AKP'ye geçiyor gibi görünüyor. AKP'nin adayı Belgin İba %30,3 ile birinci sırada yer alırken, CHP'li Gencan Akın %23,7 ile üçüncü sırada bulunuyor. İkinci sırada ise %28,0 oy oranıyla İYİ Parti'nin adayı Hamdi Sedefçi bulunuyor.

Kars ilindeki ankette ise AKP'nin adayı Metin Özad %23,8 ile birinci sırada yer alırken, DEM'in adayı Savaş Dermen %21,5 ile ikinci, MHP'nin adayı Ötüken Sener %19,1 ile üçüncü, ve CHP'nin adayı Dindar Gültekin %15,1 ile dördüncü parti olarak belirlenmiş. Kararsızların oranı ise %9,5 olarak görünüyor.

Elazığ'da ise AKP'nin adayı Şahin Şerifoğulları %36,1 ile birinci sırada yer alırken, CHP'den Çağlar Duran %24,6 ile ikinci sırada bulunuyor. Yeniden Refah'ın adayı Faruk Septioğlu %11,9 ile üçüncü, MHP'nin adayı Murat Aygen %11,5 ile dördüncü olmuş. Kararsızların oranı %7,4, İYİ Parti'nin adayı Burak Özgül'ün ise %5,6 oy oranına sahip olduğu belirlenmiş.

Denizli'de CHP'nin adayı Nuri Çavuşoğlu %40,2 ile birinci sırada yer alırken, AKP'nin adayı Osman Zolan %38,2 ile ikinci sıradadır. Kararsızların oranı %9,8 iken, İYİ Parti %5,3, Yeniden Refah %1,8, DEM Parti %1,5, diğer partilere %1,6 oranında oy vermiş.

Son olarak, Çanakkale'de CHP'nin adayı Muharrem Erkek %34,2 oy oranı ile birinci sıradadır, İYİ Parti'nin adayı Burak Kunt %33,1 ile ikinci sırada yer alırken, AKP'nin adayı Jülide Askeroğlu %21,7 oy oranı ile üçüncü sıradadır. Kararsızların oranı %8,0 iken, diğer partilere oy oranı %3,0'dır.