Kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü lideri Barış Boyun, İtalya'nın Viterbo şehrinde düzenlenen operasyonla yakalandı. Sabah saat 04.00 sıralarında gerçekleştirilen operasyonda, Boyun ile birlikte 17'si Türk, 2'si İtalyan olmak üzere toplam 19 şüpheli gözaltına alındı.

Uluslararası İşbirliğiyle Başarılı Operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonun Türkiye ve İtalyan güvenlik güçlerinin ortak çalışması sonucu gerçekleştirildiğini belirtti. Yerlikaya, "İtalya'da ülkemiz adli makamlarınca Kırmızı Bültenle aranan, elebaşılığını Barış Boyun'un yaptığı organize suç örgütüne yönelik; KOM Başkanlığımız, Interpol-Europol Daire Başkanlığımız ve İtalyan güvenlik makamlarınca ortaklaşa yapılan çalışmalar sonucu İtalyan polisi tarafından Roma ve Milano'da operasyon düzenlendi" dedi.

Yakalanan Şüpheliler

Operasyonda yakalanan şüphelilerin isimleri şöyle açıklandı: Barış Boyun, Bayram Demir, Özge Koca, Okan Bingöl, Kerem Akarsu, Fikri Fatih Çançin, Ahmet Durmuş, Çağlar Şenci, Cemil Aytekin, Sinan Şimşek, Serkan Özcan, Fırat Çoğalan, Abutalip Burulday, Emrah Şahin, Ardıl Burak Arat, Ersin Aytekin, Kaan Doğu Gündüz, Giorgi Meschini ve Antonio Buondonno.

Eylem Tok için Türkiye'ye iade kararı çıktı! Eylem Tok için Türkiye'ye iade kararı çıktı!

Geçmiş Operasyonlar ve Tutuklamalar

Bakan Yerlikaya, Boyun'un organize suç örgütüne yönelik bugüne kadar yapılan operasyonlar hakkında da bilgi verdi. Yerlikaya, "Firari Barış Boyun organize suç örgütüne yönelik bugüne kadar İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Sakarya, ve Kütahya'da gerçekleştirilen 26 ayrı operasyonda 317 şahıs yakalandı. Bunlardan 175'i tutuklandı ve 100'ü hakkında adli kontrol kararı verildi" şeklinde konuştu.

Suç Kapsamı ve Gelecek Adımlar

Barış Boyun, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten öldürme dahil 23 ayrı suçtan aranıyordu. Toplam 56 ayrı suç kaydı bulunan Boyun, 3 cinayet, kasten yaralama, yağma ve diğer suçlardan dolayı kırmızı bültenle aranmaktaydı. Yerlikaya, operasyonun ardından, "Organize suç örgütlerine yönelik mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA