Aksaray'da bir halk otobüsü şoförü, güzergahı değiştirmesini isteyen bir yolcunun talebini reddettiği için bıçaklı saldırıya maruz kaldı. Olay, Şeyh Hamit Mahallesi'nde gerçekleşti ve toplumsal endişe yarattı.

Adana'da yoldan geçerken vurulan kadın hayatını kaybetti Adana'da yoldan geçerken vurulan kadın hayatını kaybetti

Allahattin Oruç isimli şoför, 68 HO 1164 plakalı halk otobüsüyle sefer yaparken, yolculardan Abdurrahman Ç.'nin güzergah dışına çıkmasını talep ettiği bildirildi. Ancak Oruç, güzergahın dışına çıkamayacağını belirterek talebi reddetti. Bu reddin ardından çıkan tartışma kısa sürede şiddete dönüştü.

Abdurrahman Ç., cebinden çıkardığı bıçakla şoför Allahattin Oruç'a saldırdı. Diğer yolcuların yaşadığı panik ve korkuyla birlikte Oruç, boğazından ve kolundan yaralandı. Saldırgan ise olay yerinden kaçarak izini kaybettirdi.

Olayın ardından diğer yolcuların 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber vermesiyle polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı Oruç, ilk müdahalenin ardından Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Şoför, "Bana yolcum saldırdı. Güzergah dışı farklı mahalleye gitmemi istedi. Reddedince beni bıçakladı." şeklinde ifade verdi. Şoförün sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Olaya ilişkin polis ekipleri, otobüste bulunan bir yolcunun cep telefonu ile kaydettiği görüntülerle ilgili inceleme başlattı. Şüpheli Abdurrahman Ç., kısa süre içinde yakalandı ve soruşturma devam ediyor.

Kaynak: DHA