1 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde oy verme işlemi Türkiye'nin 32 ilinde sona erdi. Yüksek Seçim Kurulu'nun kararıyla bu illerde oy kullanma süresi 07.00 ile 16.00 arasında belirlenmişti. Oy verme işlemi tamamlanan iller arasında Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis bulunuyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, oy sayımının başladığını ve saat 17.00'de tüm oy sayımı işlemleriyle ilgili bilgi vereceklerini belirtti. Ayrıca, yayın yasaklarıyla ilgili kurulun daha sonra karar vereceğini ve saat 21.00'de ilan edilen yayın yasaklarına riayet edilerek seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yapılmamasını rica etti.

Özgür Özel Saraçhane'deki Polis Barikatı İçin Çin Seddi Benzetmesi Yaptı Özgür Özel Saraçhane'deki Polis Barikatı İçin Çin Seddi Benzetmesi Yaptı

İstanbul, Ankara ve İzmir dahil olmak üzere diğer 49 ilde ise oy verme işlemi saat 08.00'de başladı ve saat 17.00'ye kadar devam edecek. Bu illerde kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmen, yaklaşık 208 bin sandıkta oy kullanıyor."

Kaynak: Son Dakika