İlişkileri şiddet iddialarıyla sona eren Deniz Bulutsuz ve Ozan Güven'in birbirlerinden şikayetçi oldukları dava, İstanbul 58. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Dava Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam etti. Oyuncu Ozan Güven, 13 Haziran 2020'de eski sevgilisi Deniz Bulutsuz'u dövdüğü iddiasıyla 13 yıldan 6 aya kadar, Deniz Bulutsuz ise "basit yaralama" suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmıştı. . Duruşmada tarafların avukatları da hazır bulundu.


"Kazadan önce psikolojik tedavi gördüğünü duyduk"


Duruşmada, sanık müşteki Ozan Güven'in avukatı şunları söyledi: "Adli Tıp Kurumu'nun taraflı davrandığına inanıyoruz, sanık müşteki Deniz Bulutsuz'un kazadan önce psikolojik tedavi gördüğünü duyduk. 'Ekspertiz' istiyoruz.


Mahkeme, Deniz Bulutsuz'un psikolojik tedavi görüp görmediğinin tespiti için belgelerin incelenmesine karar verdi. Geçici karar açıklayan mahkeme, Deniz Bulutsuz'un 13 Haziran 2020 tarihinden önce anksiyete bozukluğu veya başka bir psikolojik tedavi görüp görmediğinin tespiti için SGK ve Sağlık Bakanlığı'na yazı yazıp belgelerin incelenmesine karar verdi. Duruşma 4 Ekim 2024'e ertelendi.


SUÇLAMA


İddia makamı, 13 Haziran 2020 gecesi Ozan Güven'in evinde bulunan çiftin, arkadaşının evinde başlayan tartışmayı, Güven'in lambasının gölgesiyle ve elleriyle Deniz Bulutsuz'a vurduğunu iddia ediyor.

Deniz Bulutsuz'un çene yarasına neden olduğu iddia edilen abajurun silah olduğu değerlendirildi. İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmada mahkeme, Deniz Bulutsuz'un vücudundaki yaralarla ilgili Adli Tıp Kurumu'ndan kesin rapor istedi.

Ata Emre Akman cinayetinde gerekçeli karar duyuruldu Ata Emre Akman cinayetinde gerekçeli karar duyuruldu

Adli Tıp Enstitüsü 2. Özel Konsey tarafından yayınlanan ilk raporda, Deniz Bulutsuz'un yarası, yaralanmanın hayatını tehlikeye atan bir durum değildir, kişi üzerindeki etkisi basit bir müdahale doktoru ile rahatlatılabileceği ölçüde hafif değildir, Bu kemik kırığı vücutta tanımlanmamıştır, organlardan birinin veya organlardan birinin işlevine karşı sabit bir yol değildir.

Kaynak: DHA