Binlerce işçi Ocak 2024'te asgari ücrete ne kadar zamanı merakla bekleniyor.

Enflasyon verilerinin yanı sıra özel sektör çalışanlarına yönelik asgari ücret sıralamasındaki artış da büyük önem taşıyor.

Özel sektör maaşları ne kadar artacak? Dünya gazetesinden Özlem Ermiş Beyhan'ın haberine göre şirketleri 2024 bütçelerinde yüzde 50 maaş artışı planlıyor.

Sinan Ateş iddianamesi ortaya çıktı: Özel harekat polislerinden MHP yöneticilerine kadar 22 kişinin ismi  geçiyor! Sinan Ateş iddianamesi ortaya çıktı: Özel harekat polislerinden MHP yöneticilerine kadar 22 kişinin ismi geçiyor!

Mercer Türkiye CEO'su Dinçer Gülleyen, raporlanan enflasyon ile gerçek enflasyon arasında ciddi fark olması nedeniyle artık artışlarını sağlanan enflasyon oranlarına dayanmadıklarını söyledi.

MAAŞ ARTIŞI NASIL BELİRTİLİR?

Dinçer Gülleyen, ücret artışlarında en önemli parametrenin asgari ücretteki artışa dikkat çektiğini belirterek, şunları kaydetti: “Geçen yılın en önemli parametresi asgari ücretin artış hızıydı. Somut bir örnek rapor: Geçen yıl brüt kar marjı yüzde 100 arttı, küresel büyüme de geçen yıl yüzde 97 civarındaydı." (karar)

Editör: Haber Merkezi