Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etti. İki lider, görüşme sonrası yaptıkları ortak açıklamada 'başıboş sokak hayvanları' konusuna değinerek, bu sorunun çözülmesi için çağrıda bulundular.

Sokak Hayvanları Sorunu Gündemde

Mustafa Destici, görüşme sonrası yaptığı açıklamada sokak köpekleri sorununun çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, tüm partilere ve yerel yönetimlere iş birliği çağrısında bulundu. Destici, sokak hayvanlarının kontrol altına alınması ve güvenli bir şekilde barındırılması gerektiğini belirtti.

Özgür Özel'den Fon Önerisi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise sokak hayvanları sorununa ilişkin yaptığı açıklamada, "Saldırganlığı önlenemeyen köpekler için Meclis'te yapılacak bir düzenlemeyle fon kurulmalıdır. Okula giden çocuklar, yaşlılar ve yoksullar açısından bu bir güvenlik sorunudur. Diğer yandan, bu hayvanların yaşam hakkı vardır ve hayvanseverler tarafından korunmaktadırlar," dedi.

Özel, bu konuda toplumsal hassasiyetin göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayarak, hem insanların güvenliği hem de hayvanların haklarının korunması için kapsamlı bir çözüm bulunması gerektiğini ifade etti.

Özgür Özel'den Bahçeli'ye: Erken seçim uzmanlık alanı, bize katılsın Özgür Özel'den Bahçeli'ye: Erken seçim uzmanlık alanı, bize katılsın

Ortak Çözüm Çağrısı

İki liderin ortak açıklaması, başıboş sokak hayvanları sorununa yönelik toplumsal bir farkındalık yaratmayı ve çözüm için gerekli adımların atılmasını amaçlıyor. Hem insanların güvenliği hem de hayvanların refahı için Meclis'te ve yerel yönetimlerde yapılacak düzenlemelerin önemine dikkat çektiler

Kaynak: Cumhuriyet