Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir'deki halk buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

Son dakika... İYİ Parti Başkanı Musavat Dervişoğlu oldu Son dakika... İYİ Parti Başkanı Musavat Dervişoğlu oldu

Seçime 5 gün kaldığını vurgulayan Özel, anketlere göre Balıkesir adayı Ahmet Akın'ın önde olduğunu ancak birkaç puanlık farkın yeterli olmayacağını belirtti. Özel, "Seçimlere 5 gün var. Anketlere göre Ahmet Akın seçimleri önde götürüyor ama birkaç puan farkla önde olmak bizleri rahat uyutmaz. Buradan açık açık konuşmaya geldik; geçmişte birlikte olduğumuz iyi insanlar. Geçmişteki ittifak ortaklarımız... Eğer başka bir partiye oy verirseniz Balıkesir'i AK Parti kazanır ama CHP’ye oy verirseniz Balıkesir’i hep birlikte kazanırız. Buraya Ahmet Akın'ı size emanet etmeye geldim" dedi.

Ekonomik darboğaza dikkat çeken Özel, emeklilerin yaşadığı zorluklara da değindi. Özel, "Erdoğan iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücret seviyesindeydi. Eğer değişmeseydi bugün en düşük emekli maaşı 26 bin lira olacaktı. En düşük emekli maaşı AKP ilk geldiğinde 8,5 çeyrek altın alıyordu, şimdi 2,5 çeyrek altın alıyor. Yani cebinizden 5,5 çeyrek altın çalındı" ifadelerini kullandı.

Genç işsizliğine de dikkat çeken Özel, gençlerin yurtdışında yaşama hayali kurduğunu ve Türkiye'nin yasaklar ülkesine dönüştüğünü söyledi. Özel, tüm gençleri geleceklerine sahip çıkmaya çağırdı.

Kaynak: Cumhuriyet