Mersin'de damat eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini öldürdü Mersin'de damat eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini öldürdü

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Rize'de düzenlediği "Çay Mitingi"nde yaptığı konuşmada hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, çay fiyatlarının açıklanma şekline tepki gösterdi. Özel, "Çay fiyatını açıklamayan bir Tarım Bakanı, çay fiyatını açıklamayan hükümetin başkanı, Cumhurbaşkanı olur mu? Çayı niye tweet atarak fiyat açıklıyorsunuz?" dedi.

Çay Fiyatlarının Açıklanma Şekline Tepki

Özel, eskiden tütün fiyatlarının memleketi Manisa'nın Akhisar ilçesinde açıklandığını belirterek, üreticilerin fiyatları beğenip beğenmediklerini kasketlerini havaya atarak veya yere çarparak ifade ettiklerini anlattı. Özel, "Kim açıklar çay fiyatını? Bakanlar açıklar, başbakan açıklar. Şimdi bakan yok, başbakan yok. Hükümetin başı gelir açıklar. Senelerce tütün fiyatı memleketim Manisa’da Akhisar’da açıklandı. Üretici fiyatı beğenirse kasketi havaya atardı, gazeteler yazardı, fiyat güzel kasket havada. Fiyat beğenilmezse kasketi alırdı yere çalardı. Tütün fiyatı kötü, kasketler yerde..." dedi.

"Çayı Niye Tweet Atarak Fiyat Açıklıyorsunuz?"

Bu yıl çay fiyatının 17 TL olarak bir tweet aracılığıyla açıklandığını belirten Özel, şöyle devam etti: "Şimdi hadi bakalım gelin açıklayın. Ortada kimse yok. Çay fiyatını açıklamayan bir Tarım Bakanı, çay fiyatını açıklamayan hükümetin başkanı, Cumhurbaşkanı olur mu? Çayı niye tweet atarak fiyat açıklıyorsunuz? Gelin Rize’linin gözüne bakın. 17 lirayı söyleyin bakalım kasketler nasıl yere çalınıyor. Yazıklar olsun."

Özgür Özel'in bu açıklamaları, çay üreticilerinin sorunlarını ve beklentilerini bir kez daha gündeme taşıdı. Mitinge katılan üreticiler, çay fiyatlarının adil bir şekilde açıklanmasını ve sektörün sorunlarına kalıcı çözümler getirilmesini talep etti.

Kaynak: anka haber ajansı