CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'da Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamasının engellenmesi üzerine Saraçhane'de kurulan polis barikatını eleştirdi ve "İşçi sınıfına adeta Çin Seddi kurmuşlar" dedi.

Özgür Özel'in yaptığı açıklamaları aktaran Sözcü Gazetesi yazarı İsmail Saymaz, "Su kemerinin önünde ve üstünde polis yığınağını görebildiniz mi" sorusuna Özel'in "Gördüm, işçi sınıfına adeta Çin Seddi kurmuşlar" şeklinde cevap verdiğini ifade etti.

Ayrıca Özel'in İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya 1977 işçiyle Taksim'e yürümeyi teklif ettiği ancak bu teklifin kabul edilmediğini belirtti. Yerlikaya'nın önce 300 kişi talep ettiğini, ardından sayıyı CHP'li yöneticilerin de katılımıyla daha da azalttığını dile getirdi.

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü

Özgür Özel'in bugün yapacağı görüşmeye ilişkin de bilgi veren Saymaz, Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşmede, 1 Mayıs'ı da gündeme getireceğini ve "Bu antidemokratik manzarayı da Cumhurbaşkanı'nın önüne koyacağım" dediğini aktardı.

Görüşmeye Özgür Özel'in eski büyükelçi Namık Tan'la katılacağını belirten Saymaz, bu katılımın görüşmenin not edilmesi ve protokol kurallarının takibi için olduğunu açıkladı.

Özgür Özel'in ayrıca görüşmede asgari ücret, emekli maaşları ve hukuki meseleler gibi konuları da gündeme getireceğini ifade ettiğini aktaran Saymaz, bu adımın AK Parti tarafından müzakere zemini aranması olarak değerlendirildiğini paylaştı.

Kaynak: gazete duvar