Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı

Özgür Özel'den Almanya'da Gazze'ye çağrı

CHP Lideri Özgür Özel, SPD'nin Almanya'daki kongresinde yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bugün Gazze'de yaşananlar, sosyal demokrat ve sosyalist partilerin bir asırdan fazla süredir savunduğu, insan haklarına odaklanan ilkelere aykırıdır. muhtaçların refahı ve masumların korunması. Tam da bu yüzden bu trajediyi durdurmak için harekete geçmeliyiz.”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Almanya'nın Berlin kentinde katıldığı Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Almanya'daki kongresinde Almanca konuşmasında şunları söyledi: "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak kongrenizi parti adına selamlıyorum. Tüm Türkiye'ye, Türkiye Sosyal Demokratları ve Sosyalistlerinin gönderdiği dostluk ve desteği ifade etmek için." Şöyle başladı: "Size dayanışma mesajları gönderiyorum."

Özel, şunları söyledi: “Bu SPD kongresi Avrupa ve tüm dünya için çok kritik bir dönemde gerçekleşiyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir ay önce kongremizi gerçekleştirdik. “Tam 100 yıldır demokrasi ve sosyal adalet mücadelesi veren partimizde, partimizin ve ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yolda 'Değişim' diyerek meslektaşlarımla birlikte görevimizi yerine getiriyoruz. "dedi.

"DEMOKRATİK SOSYAL POLİTİKA GÜÇLÜ VE KARARLI CEVAPLAR ÜRETMELİDİR"

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasında yaptığı "belirleyici dönüm noktası" açıklamasını hatırlatan Özgür Özel, şöyle devam etti:

"Gerçekten Avrupa ve dünya için bir dönüm noktasındayız. Kıtamız, bölgemiz ve tüm dünya büyük zorluklarla karşı karşıya. Çatışmalar, savaş ve terörün gölgesindeki insanlık trajedileri, neoliberal sistemin yol açtığı ekonomik sorunlar, sosyal adaletsizlikler, cinsiyet eşitsizlikleri, ırkçılığın ve aşırı sağın artışı, göç krizi, küresel iklim krizi...

Bütün bu sorunlar ve tehlikeler aynı anda karşımıza çıkıyor ve birbirini besliyor. Sosyal demokrat siyaset, özellikle de biz Avrupalı ​​sosyal demokratlar ve sosyalistler, tüm bu zorluklara karşı güçlü ve kararlı yanıtlar üretmeliyiz. “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak insanlığın tüm bu zorlukları aşmasını sağlayacak temel aracın sosyal demokrasi olduğuna inanıyoruz.”

"Gazze'de sivillerin ölümüne neden olan saldırılar derhal durdurulmalıdır"

CHP Genel Başkanı Özel, konuşmasında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına değinerek, "Bugün Gazze'de yaşananlar, sosyal demokrat ve sosyalist partilerin yüz yılı aşkın süredir savunduğu, insan haklarını hedefleyen ilkelere aykırıdır," dedi. muhtaç olmak ve masumların korunması. Tam da bu nedenle bu dramı durdurmak için harekete geçmeliyiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, parçası olduğumuz Uluslararası Sosyalist Ailenin Başkanı Pedro Sánchez'in ortaya koyduğu tutumu destekliyor, Birleşmiş Milletler kararlarına ve uluslararası hukuka saygı duyuyoruz; Sivil ölümlerine yol açan saldırıların derhal durdurulması ve kalıcı ateşkesin sağlanması çağrımızı yineliyoruz. "Dünyadaki sorunların ve çatışmaların çözümünün şiddet ve savaşla değil, diyalog ve iş birliğiyle olduğuna inanıyoruz" dedi.(karar)

Editör: Haber Merkezi