Kemal Kılıçdaroğlu, SHP'yi yeniden kurdurduğu iddialarını yanıtladı Kemal Kılıçdaroğlu, SHP'yi yeniden kurdurduğu iddialarını yanıtladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada, 31 Mart yerel seçimleri sonrası siyasi partiler arasında "normalleşme ve yumuşama arayışlarının" başladığını ve bu durumun MHP'ye yönelik siyasi operasyonlara dönüştüğünü iddia etti.

Özgür Özel, Bahçeli'nin açıklamalarına cevaben şu ifadeleri kullandı:

"Memleketi bu hale getirip suç ortağını bize doğru itmesinler. Bu sorunlar ya çözsünler ya bıraksınlar biz çözeriz. Sayın Bahçeli'ye bir davette bulunuyorum. Eğer kendisi ittifakından memnun değilse, bizim ittifakımıza katılabilir. Gelsin Türkiye İttifakı'na katılsın. Bu krizi yaratan AKP ve MHP birlikteliğinin sorumluluğundan kaçmasınlar. Emekçilere ve emeklilere sahip çıkacak bir mücadeleye varsa, Türkiye İttifakı'na katılsın. Kimse bize ittifak falan önermesin. Bugünün sorumluları bunun sorumluluğunu taşıyacak."

"Erken Seçim Bahçeli'nin Uzmanlık Alanıdır"

Özel, bir basın mensubunun "Devlet Bahçeli’nin bu çıkışıyla ilgili erken seçimin gündeme geleceğini düşünüyor musunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Erken seçim, Sayın Bahçeli’nin uzmanlık alanıdır, kendisine sorun. Eğer bir erken seçim çağrısı yapılırsa değerlendiririz."

Kaynak: Cumhuriyet