Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesesinde çıkan çatışmada şehit olan 6 askerimiz için Şırnak'ta tören düzenlendi.

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 6 askerimiz için Şırnak'ta tören yapıldı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Süleymaniye'deki Türk Vatandaşları için Konsolosluk Devrede Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Süleymaniye'deki Türk Vatandaşları için Konsolosluk Devrede

Şehitlerimiz Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan, Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz, Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak, Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan, Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar için düzenlenen törende, Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konularak saygı duruşunda bulunulmuş ve şehitlerin öz geçmişleri okundu.

Şehitlerimizin cenazeleri, memleketlerine uğurlanmak üzere Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na götürülmüştür. Her bir şehidin naaşı, Manisa'ya, Elazığ'a, Çorum'a, Gaziantep'e, Yozgat'a ve Mardin'e hava yoluyla uğurlanarak aileleri ve memleketlerine gönderildi.

Törene Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesi, Milli Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı, Kara Kuvvetleri Komutanı, Hava Kuvvetleri Komutanı ve diğer yetkililer katıldılar.

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 6 askerimiz için Şırnak'ta tören yapıldı

Kaynak: haberler.com