Uluslararası petrol piyasaları, brent petrolün varil başına 95 dolar kurunda artmasıyla son 10 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu gelişme, enerji sektörünün önde gelen adlarından Chevron'un CEO'su Mike Wirth dikkat çekici bir şekilde yorumlandı. Wirth, petrol fiyatlarının yakın bir gelecekte varil başına 100 dolar düzeyine çıkabileceğini vurguladı

PETROL FİYATLARINDAKİ ARTIŞ DURDURULAMIYOR

Chevron CEO'su Mike Wirth, Bloomberg TV'ye yaptığı röportajda, "Petrol talebinin daraldığını ve stokların azaldığını gözlemliyoruz. Trendler, petrol ücretlerinin 100 dolar/varil seviyesine yaklaştığını gösteriyor" dedi. Ancak Wirth, artan petrol ücretlerinin ABD ve küresel ekonomi üstündeki tesirini sınırlı olduğunu ve temel ekonomik etkilerin sağlam olduğunu belirtti. Wirth, "Bu durum ekonomi üzerinde baskı yaratıyor, ancak şu ana kadar ekonomi bu baskıyı tolore edebildi" diye açıklamalarda bulundu.


Bugün itibarıyla ICE'de Kasım vadeli brent petrolünün varil fiyatı, 55 sentlik artışla 94,98 dolara yükselirken, NYMEX'de Batı Teksas petrolünün fiyatı da 92 sent artarak 92,40 dolara çıktı.

Akaryakıt fiyatları arttı ve düştü! Gece boyunca tabela 3 kez değişti! Akaryakıt fiyatları arttı ve düştü! Gece boyunca tabela 3 kez değişti!

MOTORİNİN LİTRE FİYATI 40 LİRAYI AŞTI
Yükselen petrol fiyatlarının yanında , Türkiye'de benzin ve motorin ücretleri de yakından takip ediliyor. Motorinin litre ücreti 13 Eylülden itibaren 2 lira 3 kuruşluk bir fiyat artışı yapıldı ve İstanbul'da litre fiyatı 40 lira 3 kuruşa, Ankara'da 40 lira 57 kuruşa, İzmir'de ise 40 lira 75 kuruşa çıktı.


Benzin fiyatları da 14 Eylül 2023 tarihinden itibaren 1 lira 64 kuruş arttı.

AKARYAKITA ZAM GELECEK Mİ?

Bugünden itibaren, 19 Eylül 2023 tarihinde benzin ve motorin fiyatlarında zam ya da indirim haberi bulunmuyor.


19 EYLÜL 2023 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI


Türkiye'de akaryakıt ücretlerinde yaşanan yükseliş, insanların cebini yakmaya devam ediyor. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi gelişmiş şehirlerdeki güncel pompa ücreti, araç sahiplerini tesir altına alıyor. İşte şehir bazında güncel akaryakıt fiyatları:

İstanbul:

Motorin litresi 40.07 TL Benzinin litresi 38.55 TL

Ankara:

Motorin litresi 40.61 TL Benzinin litresi 39.13 TL

İzmir:

Motorin litresi 40.79 TL Benzinin litresi 39.24 TL

Editör: Haber Merkezi