Olaylı İzmir Derbisi Davasında Tutuklu Sanığa 15 Yıl Hapis Cezası Olaylı İzmir Derbisi Davasında Tutuklu Sanığa 15 Yıl Hapis Cezası

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve olaylı geçen maçın ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen cezaları açıkladı.

Trabzonspor Kulübü, maçın ardından 6 maç seyircisiz oynama cezasına çarptırıldı. Ayrıca, bordo-mavili kulüp toplamda 3 milyon 112 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Fenerbahçeli Bright Osayi-Samuel ceza almazken, İrfan Can Eğribayat ve Jayden Oosterwolde 1'er maç men cezası aldı. Trabzonspor'un yardımcı antrenörü Egemen Korkmaz ise 1 maç men cezası alırken, Kürşat Çiftlik ve Okan Özkan, 15 gün hak mahrumiyeti cezaları aldı.

TFF'nin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Trabzonspor Kulübü'nün, 17.03.2024 tarihinde oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 6 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ve 3.000.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına, ayrıca Trabzonspor'un antrenörü Egemen Korkmaz'ın rakip takım sporcusuyla kavga eylemi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 13.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına, Fenerbahçe'nin oyuncusu Bright Osayi-Samuel'in isnat olunan disiplin ihlalinin unsurlarının oluşmamasından dolayı ceza tayinine yer olmadığına karar verilmiştir. Ayrıca, Fenerbahçe'nin oyuncuları Jayden Quinn Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat'ın rakip takım tribünlerine yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle cezalandırılmalarına, Fenerbahçe'nin görevlileri Kürşat Çiftlik ve Okan Özkan'ın rakip takım taraftarlarıyla kavga eylemi nedeniyle cezalandırılmalarına karar verilmiştir."

Kaynak: KARAR