Kırklareli'nde 'şike' operasyonu: Teknik direktör ile kaleci gözaltında Kırklareli'nde 'şike' operasyonu: Teknik direktör ile kaleci gözaltında

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a bir televizyon programında söylediği sözler sebebiyle 45 gün hak mahrumiyeti ve 210 bin TL para cezası verildi.

Ali Koç, müsabaka görevlileri ve hakemlere yönelik sarf ettiği sözler ile sportmenliğe aykırı davranışları nedeniyle PFDK'ye aktarılmıştı.

Kurumun yaptığı açıklamaya göre:

“Fenerbahçe A.Ş. başkanı Ali Koç'un, geçen haftalarda katılmış olduğu televizyon programında söylediği sözler nedeniyle sportmenliğe aykırı hareketi ve Hakem ve Diğer Müsabaka Görevlileri Hakkındaki Açıklamaları sebebiyle FDT'nin 36/1-b, 38/3. ve 10/2. maddeleri uyarınca 45 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 210.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verildi.”

BAKİ’YE CEZA VERİLMEDİ

Diğer yandan Fenerbahçe Yöneticisi Selahattin Baki'ye ise ceza verilmedi.

PFDK'den Selahattin Baki için, "Fenerbahçe idarecisi Selahattin Baki hakkında, 01.10.2023 tarihinde kulüp resmi internet sitesinde yayınlanan beyanlarında yer alan Hakem ve Diğer Müsabaka Görevlileri Hakkındaki açıklamaları nedeniyle Kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından Ceza Tayinine Yer olmadığına karar verilmiştir” ifadeleriyle açıklama yapıldı. (haber merkezi)

Editör: Haber Merkezi