Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'nin yaptığı araştırmada, söz konusu yıllardaki PMYO giriş sınavlarında usulsüzlükler tespit edildi. Bu usulsüzlük iddialarına karıştığı öne sürülen aralarında aktif polis memurlarının da bulunduğu 6 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon, Ankara merkezli olmak üzere 6 ilde gerçekleştirildi ve tüm şüpheliler gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerinde, usulsüzlüklerini itiraf ettikleri belirtildi. Aktif polis memuru A.O., sınavdan bir hafta önce "Ağabey" olarak adlandırılan bir FETÖ/PDY mensubunun kendilerine sınav sorularını içeren kitapçıkları verdiğini ve bu soruları ezberleyerek sınava girdiklerini söyledi. A.O., aldığı yüksek puanla polis olduğunu itiraf etti.

Gözaltındaki bir başka şüpheli olan S.Ş. ise sınav sorularını, lise öğrencilerine dağıtmak üzere ev sorumlularına verdiğini ve bu şekilde örgüt mensuplarının polis olmalarını sağladıklarını ifade etti.

Muğla'da orman yangını! Muğla'da orman yangını!

Soruşturma sonucunda, "mahrem yapılanma sorumluları"nın Polis Meslek Yüksek Okulları'na yerleştirdikleri öğrencilere yönelik faaliyetlerde bulundukları ve maaşlarından bir bölümünü "himmet" adı altında topladıkları tespit edildi.

Şüphelilerin polisteki işlemleri devam ediyor.

Kaynak: Gazete Duvar