Polonya, Rusya'nın Polonya ve Avrupa Birliği'ne karşı hibrit savaş yürüttüğü iddiasıyla Rus diplomatlarına seyahat kısıtlaması getirdi. Karar, Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski tarafından Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılan AB Dış İlişkiler Konseyi toplantısında duyuruldu.

Trump'a Saldırı Salise Salise kaydedildi Trump'a Saldırı Salise Salise kaydedildi

Sikorski, yaptığı açıklamada, Polonya'daki Rus diplomatların seyahat özgürlüklerinin kısıtlandığını belirtti. Buna göre, Varşova'daki Rusya Büyükelçiliği'nde görev yapan diplomatların sadece Mazowsze bölgesinde seyahat edebilecekleri ifade edildi. Diğer kentlerdeki konsolosluk çalışanlarının ise sadece görev bölgelerinde seyahat etmelerine izin verileceği bildirildi.

Sikorski, "Ülkemizde de sabotaj eylemleri düzenlenmesinde Rusya devletinin katılımına ilişkin kanıtlarımız var. Rusya Federasyonu'nun bunu çok ciddi bir uyarı sinyali olarak değerlendireceğini umuyoruz" şeklinde konuştu. Ayrıca, seyahat kısıtlamalarının Rusya'nın Varşova Büyükelçisi Sergey Andreyev'i kapsamadığına vurgu yapıldı.

Polonya'nın bu adımı, Rusya ile yaşanan gerginliklerin artmasıyla birlikte gelirken, Rusya'nın Varşova Büyükelçiliği'ne diplomatik nota ile bildirileceği belirtildi

Kaynak: milliyet