Temassız Kartlarda Şifresiz İşlem Limiti Yükseltildi: 1500 Liraya Çıkarıldı Temassız Kartlarda Şifresiz İşlem Limiti Yükseltildi: 1500 Liraya Çıkarıldı

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Twitter ve YouTube hesapları üzerinden ekonomi değerlendirmelerine devam ediyor. Demirtaş'ın son yorumlarından biri işsizlik öngörüsü üzerine oldu.

Demirtaş "Üzülerek söylüyorum" notuyla "Büyük işsizlik geliyor. Son 10 yıldır yapılan ekonomi politikası hataları çok pahalıya patlıyor, patlayacak" dedi.

'FAKİR FUKARANIN MAAŞIYLA OYNAYARAK ENFLASYON DÜŞMEZ'

Türkiye ekonomisine ilişkin yorumlarıyla çok konuşulan ekonomistlerden Prof. Dr. Özgür Demirtaş, bir başka paylaşımında ise asgari ücrete yılda iki kez yapılan zamların artık yılda bir kere yapılacağına ilişkin kararı eleştirdi.

Bunun yanlış bir karar olduğunu savunan Demirtaş, “Fakir fukaranın maaşıyla oynayarak enflasyon düşürmeye çalışmak yanlıştır” yorumunda bulundu.

Demirtaş, “Enflasyon, liyakatli atamalar, bağımsız Merkez Bankası, bağımsız kurumlar, akla uygun para politikası ile kalıcı olarak düşer. Asgari ücretliye daha az para verilerek değil” dedi. (karar)

Editör: Haber Merkezi