Özbekistan'daki temaslarının ardından basın toplantısı düzenleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın Batı'dan aldığı uzun menzilli hassas silahlarla Rusya topraklarını hedefleme olasılığına değinerek, "Özellikle Avrupa'daki NATO ülkeleri ve küçük ülkelerdeki temsilciler, neyle oynadıklarının farkında olmalıdır" dedi.

Putin, yeni dönemde üçüncü yurtdışı ziyaretini gerçekleştirdiği Özbekistan'da yapılan temasların ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Ukrayna ordusunda savaşan çok sayıda yabancı paralı asker grubunun varlığına dikkat çeken Putin, Ukrayna'daki uzun menzilli silahların kullanımı konusunda Batılıların Ukrayna'ya asker gönderme kararının olumsuz sonuçlar doğuracağını belirtti.

Batılıların Ukrayna'ya asker gönderme kararını olumsuz bir adım olarak nitelendiren Putin, bu kararın gerginliği artıracağını ve ciddi bir çatışmaya yol açabileceğini ifade etti. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Ukrayna'ya teslim edilen silahlar ile Rus topraklarını hedef alınabileceğine dair açıklamalarına da cevap veren Putin, Avrupa'daki NATO ülkeleri ve küçük ülkelerin neyle oynadıklarının farkında olmaları gerektiğini vurguladı.

Trump'a Saldırı Salise Salise kaydedildi Trump'a Saldırı Salise Salise kaydedildi

Putin ayrıca, Ukrayna'daki mevcut iktidarın teknik olarak parlamento başkanı olduğunu belirterek, Ukrayna Anayasası'na göre başkanlık yetkisinin parlamento başkanına devredildiğini ifade etti. Rusya'nın Ukrayna konusunda müzakereleri hiçbir zaman reddetmediğini ve müzakere etmeye hazır olduğunu da vurguladı

Kaynak: milliyet