Geçtiğimiz haftalarda TBMM Genel Kurulu'nda yeni üyeleri bellilenen RTÜK'te bugün başkanlık seçimi oylamaya sunuldu. Üst kurula kalan oylamada Ebubekir Şahin, tekrardan RTÜK Başkanı olarak göreve seçildi. RTÜK Başkan Vekili de yine aynı şekilde Orhan Karadaş seçildi. Şahin, oy veren bütün RTÜK üyelerine teşekkür ederek, düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

"Bizlere güveni tam olan TBMM’deki seçimlerde tekrar aday gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olarak MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye de ve diğer devlet büyüklerimize, desteklerini her zaman eksik etmeyen Sayın Kültür ve Turizm Bakanımıza, kendi adıma Genel Kurul’da oy vererek yeniden üye olarak seçen sayın milletvekillerimize, diğer yandan üst kuruldaki başkanlık seçiminde oy kullanan bütün RTÜK üyesi arkadaşlarıma minnet borçluyum. 4 seneyi aşkın bir zaman diliminde yürüttüğüm RTÜK Başkanlığı süresince önemli çalışmaları gerçekleştirdik. Kırmızı çizgilerimizden hiçbir zaman taviz vermedik. Milli güvenliğimizi her daim ön planda tutup, yayınlarda terör ve terör propagandasına asla izin vermedik. Kültürel ve toplumsal değerlerimize saygılı yayınlar için emek verdik. Çocuk, yaşlı, kadın ve engelli bireylerimizi öncelikli yayın içerikleri için çaba gösterdik. Bizim yanımızda olup, destek veren ve hassasiyetlerimizi anlayan dostlarımıza çok teşekkür ediyorum."

KPSS Sınav Ücretlerine Rekor Zam Geldi KPSS Sınav Ücretlerine Rekor Zam Geldi

'İSTİŞARE KÜLTÜRÜMÜZÜ GELİŞTİRECEĞİZ'

Şahin, başkanlık görevi süresince yaptırım gücünü kullanmayı hep geriye attıklarının altını çizerek, "Önceliğimiz 'diyalog'u ve bunda başarılı olduk. 'Açık kapı' politikası yürüterek paydaşımız olan yayıncılarla, meslek örgütleriyle, STK’larla oluşabilecek sorunların çözümlerini bulup, hayata geçirdik. Tabii ki, bütün ikaz ve hatırlatmalarımıza karşı yanlışta ısrar edenleri de durdurmayı bildik. Yeni süreçte de karşılıklı olarak anlayış çerçevesinde istişare kültürümüzü ilerleteceğiz. Bunun için de ilk adımını 27 Ekim Cuma günü İstanbul’da Atatürk Kültür Merkezi’nde Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’la yapacağımız '3'üncü Medya Buluşmaları' toplantısında göstereceğiz. Ulusal ve uluslararası yayıncılarımızın üst düzey yöneticileriyle yapacağımız görüşme toplantısında hem yeni sürece 'merhaba' diyecek, hem de dikkat ettiğimiz konu başlıklarını kendilerine bildireceğiz. Yeni süreçte ülkemize, milletimize, yayın dünyamıza ve üst kurulumuza hayırlar getirmesini temenni ediyorum" diyerek ifade etti.. (haber global)

Editör: Haber Merkezi