Türkiye'nin en iyi 10 lisesi açıklandı: İlk sırada hangi okul var? Türkiye'nin en iyi 10 lisesi açıklandı: İlk sırada hangi okul var?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin ilk yedi gününde yaşanan trafik kazalarıyla ilgili bilgi verdi. Trafik yoğunluğunun arttığını belirten Bakan Yerlikaya, vatandaşları aşırı hız, emniyet kemeri ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Bayram tatili süresince trafik polislerinin ve jandarmanın denetimlerini 24 saat sürdürdüğünü vurgulayan Yerlikaya, "Bayram tatilinin ilk yedi gününde toplam 4 bin 370 trafik kazası meydana geldi. Ne yazık ki, 55 vatandaşımız hayatını kaybetti ve 7 bin 331 vatandaşımız yaralandı." şeklinde bilgi verdi. Yerlikaya, dün (12 Nisan) ise 664 trafik kazasının yaşandığını açıkladı.

Ayrıca, geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "Trafik Tedbirleri" genelgesinde yer alan kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların 14 Nisan saat 05.00’ten 15 Nisan saat 05.00’e kadar İstanbul ve Ankara’ya seyirlerine izin verilmeyeceği tedbirinde değişikliğe gidildiğini belirtti. Bu kapsamda, yaş sebze/meyve, süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir gıdaların tedarik sürecinin aksamaması için belirli taşıma araçlarının istisnai olarak ana arterler üzerinde seyirlerine izin verileceği ifade edildi.

Kaynak: karar