Rekabet Kurulu, Google'a otel sorgularıyla ilgili olarak tedbir önerilerini uygulamadığı için toplam 482 milyon TL para cezası verdi.

Kurul, 8 Nisan 2021 tarihli kararında, Google'ın genel arama hizmetleri pazarında hakim durumunu kötüye kullanarak rakiplerine avantaj sağladığı ve rakip yerel arama sitelerinin girişine engel olduğu gerekçesiyle 296 milyon 84 bin 899 lira 49 kuruş idari para cezası uyguladı. Ayrıca, Google'a ihlalin giderilmesi ve etkin rekabetin sağlanması için birtakım yükümlülükler getirdi.

Google, Rekabet Kurulu tarafından işaret edilen endişeleri gidermek için yeni tasarımlar içeren tedbir önerilerini sundu. Ancak Kurul, Google'ın otel sorguları bakımından bu tasarımları uygulamadığını tespit etti. Bu nedenle, 9 Mayıs 2024 tarihli toplantısında Google'a 2023 yılı gelirlerinin her günü için on binde 5'i oranında idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Ata Emre Akman cinayetinde gerekçeli karar duyuruldu Ata Emre Akman cinayetinde gerekçeli karar duyuruldu

Google, sonunda otel sorguları için de yeni tasarımları uygulayarak süreci tamamladı. Bunun üzerine Kurul, günlük para cezasının 21 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla sonlandırılmasına ve Google'a yaklaşık 482 milyon lira ceza uygulanmasına karar verdi.

Kaynak: TGRT HABER