Üç farklı organize suç örgütü çökertildi! Üç farklı organize suç örgütü çökertildi!

Rekabet ve Piyasa Kurumu'ndan kırmızı et sektörüne yönelik soruşturma

Rekabet ve Piyasa Kurumu, resmi internet sitesinde yayınlanan basın açıklamasıyla kırmızı et sektörüne yönelik soruşturma başlattığını duyurdu. Açıklamada, pazar dinamiklerinin derinlemesine incelenmesi, piyasada karşılaşılan sorunların ayrıntılı olarak tespit edilmesi, bu sorunlara çözüm önerileri getirilmesi ve rekabet koşullarının iyileştirilmesi amacıyla inceleme başlatıldığı belirtildi.

Rekabet Kurumu, fiyat artışları ve arz yetersizliği nedeniyle yaptığı ön incelemelerin ardından kırmızı et piyasasına yönelik sektörel inceleme başlatılmasına karar verdi. Açıklamaya göre inceleme kararı, sektörün pazar dinamiklerinin derinlemesine incelenmesi, piyasada faaliyet gösteren oyuncuların karşılaştıkları yapısal sorunların ayrıntılı olarak belirlenmesi, bu sorunlara çözüm önerileri sunulması ve iyileştirmeye yönelik rekabet politikası önerilerinin geliştirilmesi amacıyla başlatıldı. Piyasadaki rekabet koşulları.

Kurumun resmi internet sitesinde yayınlanan basın açıklamasında şu açıklamalara yer verildi:

"Kırmızı etin beslenme açısından taşıdığı önem ve sektörün yapısı nedeniyle Kırmızı et sektörü, Rekabet ve Piyasa Kurumunun temel inceleme alanlarından birini oluşturmaktadır. Kurumumuz son iki yılda bir inceleme çalışması yapmış ve bu konuda çalışmalar yapmıştır. sektörü inceleyen eğitmenler tarafından yapılan iki araştırma.

Hayvancılık sektörü ile et ve et ürünleri üretim ve satışı alanında faaliyet gösteren bir şirketin perakende fiyatlarını belirleyip uzlaştırma yoluyla sonuçlandırdığı iddiasıyla başlatılan soruşturmanın ardından soruşturmacı, et ve et ürünlerinin yeniden satış fiyatlarını belirledi. Şirketin alıcıları, 6662 sayılı Kanun uyarınca. 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun (4054) kapsamında, şirketin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4'üncü maddesini ihlal ettiğine karar verildi. 4) ve ilgili firmaya idari para cezası uygulandı. .

Fiyatlardaki artış ve kırmızı et arzının yetersiz olması nedeniyle başlatılan ön incelemelerin merkezinde, sektörde faaliyet gösteren şirket ve iş birliklerinin 4 sayılı yasanın 4'üncü maddesini ihlal ettiği yönündeki hipotezler yer alıyordu. 4054 sayılı derneğin yetkilerini ve/veya kararlarını kısıtlayan anlaşmalar. girişimcilik. Ancak bu ön çalışmalar sonucunda kırmızı et fiyatlarında son dönemde yaşanan artışların rekabet karşıtı uygulamalardan ziyade, sektör genelindeki çeşitli yapısal sorunlardan kaynaklandığı değerlendirildi.

Bu içerikte; Sektörün pazar dinamiklerini derinlemesine incelemek, piyasada faaliyet gösteren oyuncuların karşılaştığı yapısal sorunları detaylı bir şekilde tespit etmek, bu sorunlara çözüm önerileri sunmak ve uzmanlık geliştirmek amacıyla kırmızı et pazarına ilişkin sektör analizi başlatıldı. Piyasadaki rekabet koşullarının iyileştirilmesine yönelik politika önerileri.(karar)

Editör: Haber Merkezi