Hindistan ve Bangladeş'i vuran Remal Tropikal Kasırgası, en az 16 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Kasırga, milyonlarca insanı elektriksiz bırakırken, birçok kişinin mahsur kaldığı bildiriliyor.

İsrail bir gazeteciyi daha öldürdü İsrail bir gazeteciyi daha öldürdü

Bangladeşli iklim uzmanı Liakath Ali, kasırganın etkisiyle birçok yerde suların yükseldiğini ve drenaj sistemlerinin zorlandığını belirtti. Ali, "Birçok insan mahsur kaldı. Milyonlarca insanın elektriksiz ya da barınaksız kalacağı uzun bir gece daha olacak. İnsanlar evlerinin, topraklarının ve hayvanlarının ne kadar zarar gördüğü konusunda hiçbir fikre sahip değiller" dedi.

Bangladeş'te en az 10 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 35 bin evin yıkıldığı, 115 bin evin ise kısmen hasar gördüğü bildirildi. Hindistan'da ise 4'ü elektrik çarpması sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği, bin 200 elektrik direğinin devrildiği ve 52 ağacın yıkıldığı açıklandı. Her iki ülkede toplam yaklaşık 1 milyon kişinin sığınaklara sığındığı belirtildi.

UNICEF Bangladeş Temsilcisi Sheldon Yett, 3,2 milyonu çocuk olmak üzere 8,4 milyondan fazla insanın sağlık, beslenme, sanitasyon ve güvenlik riski altında olduğunu ifade etti.

Remal Tropikal Kasırgası, saatte 135 kilometreye ulaşan rüzgar hızıyla Bangladeş'in güneyindeki Mongla Limanı ve Hindistan'ın Batı Bengal bölgesindeki Sagar Adaları çevresinden geçerek karaya ulaştı.

Kaynak: milliyet