Şirket, pay başına 135 lira olarak belirlenen halka arz fiyatı ile nominal değeri 33 milyon 357 bin 450 lira olan paylarını satışa sunacak. Bu adım, şirketin toplam değerinin %10,08'ini halka arz etmiş olacak. Halka arz edilecek hisselerin %80'i yurt içi bireysel yatırımcılara, %20'si ise yurt içi kurumsal yatırımcılara ayrılacak. Halka arzın toplam büyüklüğü ise 4,5 milyar lira olarak öngörülüyor. Şirketin halka arzı için talep toplama işlemi ise 17-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Canbaş, halka arz gelirlerini mali yapılarını güçlendirmek, serbest nakit akışlarını artırmak ve yatırımlarının finansmanını sağlamak amacıyla büyümeye odaklı kullanacaklarını ifade etti. Canbaş, Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın Türkiye'deki ticari gayrimenkul platformu olduğunu vurgulayarak, 12 AVM ve 4 ofisle 740 bin metrekare brüt kiralanabilir alana sahip olduklarını belirtti.

Fahiş fiyat yasa teklifine yeni düzenleme geldi Fahiş fiyat yasa teklifine yeni düzenleme geldi

Canbaş, şirketin sektördeki lider konumunu güçlendirerek devam etmek istediklerini, ziyaretçilerinin tercih ettiği AVM olarak operasyonlarını sürdürmek istediklerini dile getirdi. Ayrıca, sürdürülebilir temiz enerji kullanımı konusunda da çaba gösterdiklerini ve 2028'e kadar yüzde 100 yeşil enerji kullanma hedefine yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Kaynak: HABER 7