Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov, Moskova'daki "Crocus City Hall" adlı konser salonuna düzenlenen terör saldırısının arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna'nın bulunduğunu öne sürdü.

Brezilya'da Evsizlerin Kaldığı Otelden Yangın Faciası: 10 Kişi Öldü Brezilya'da Evsizlerin Kaldığı Otelden Yangın Faciası: 10 Kişi Öldü

Bortnikov, Rusya Başsavcılığının genişletilmiş toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Moskova'daki terör saldırısının arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna'nın olup olmadığına yönelik bir soruyu cevaplandırırken, "Bunun böyle olduğunu düşünüyoruz. Zaten elimizdeki faturadan bahsediyoruz. Bu genel bir bilgi ama onların da çok büyük kazancı var" ifadelerini kullandı.

Bortnikov ayrıca, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin Ukrayna topraklarına gitmeyi planladıklarını ve bu kişilerin Ukrayna'da "kahraman" gibi karşılanmayı umduklarını belirtti. Ancak saldırıyı düzenleyenlerin azmettiricisinin henüz belirlenmediğini dile getirdi.

Rusya'nın Moskova'daki terör saldırısına karşılık vereceğinin altını çizen Bortnikov, ülkedeki terör tehlikesinin sürdüğünü ve Ukrayna Güvenlik Servisi'nin (SBU) terör saldırılarının önlenmeye devam edildiğini vurguladı. Bortnikov ayrıca, Ukrayna Askeri İstihbarat Başkanı Kirill Budanov ve diğer istihbarat yetkilileri hakkında da konuştu.

Kaynak: haberler.com