Paris’te 1 Mayıs'ta polis müdahale etti Paris’te 1 Mayıs'ta polis müdahale etti

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken Ukrayna da siber saldırılar ve askeri saldırılar başlattı. Ukrayna askeri istihbarat teşkilatı bugün yaptığı açıklamada, ağır sanayi ve Rus askeri-sanayi kompleksine hizmet veren IPL Consulting şirketine yönelik siber saldırı başlattığını söyledi.

The Kyiv Independent gazetesinin haberine göre, ajansın BT uzmanları tarafından gerçekleştirilen operasyonda, kendisini Rusya'nın en modern kuruluşlarından biri olarak sunan şirketin "tüm BT altyapısı" yok edildi.

Siber saldırılar, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta her iki tarafın da giderek yaygınlaştığı bir araç haline geldi. En yıkıcı saldırılardan birinde, Rus bilgisayar korsanları Ukraynalı telekomünikasyon sağlayıcısı Kyivstar'a saldırarak geçen Aralık ayında ülke genelinde iletişim kesintilerine neden oldu.

Ukraynalı BT uzmanları, IPL Consulting'in dahili ağına girdikten sonra 60 terabayttan fazla veriyi sildi ve düzinelerce sunucu ve veritabanını yok etti. Hasarın tam maliyeti henüz belli değil.

Askeri istihbarat sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Düşmanın verdiği hasar son derece acıdır" dedi.

Askeri İstihbarat Teşkilatı'na göre IPL Consulting, otomotiv ve havacılık bileşenleri, ağır mühendislik ve savunma tasarımı ve imalatıyla ilgilenen Rus şirketleri için BT sistemleri uyguluyor. Notta, "Rusya 'savunma' sektöründe çalışan onlarca Rus şirketi zarara uğrayacak" dedi.

Ayrı bir gelişmede, bu haftanın başlarında askeri istihbarat, Rusya'nın Habarovsk kentindeki Rus "Gezegen" Uzak Doğu Uzay Hidrometeorolojik Araştırma Merkezi'ne bir siber saldırı gerçekleştiğini bildirdi

Kaynak: karar