Trump'a Suikast Girişimi: Saldırganın Kimliği Açıklandı Trump'a Suikast Girişimi: Saldırganın Kimliği Açıklandı

Rus troller bu kez Alman bakanı kandırdı

Almanya Şansölye Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Afrika Birliği üyesi gibi davranan Rus trollerin telefon tuzağına düştü. Eski Başbakan Angela Merkel de telefonda troller tarafından aldatıldı.

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck telefonda Rus troller tarafından aldatıldı. Kendilerini Afrika Birliği üyesi olarak tanıtan troller, Alman bakanla bir dakika görüştü. Almanya Ekonomi Bakanı, söz konusu sahte toplantının yapıldığını Alman haber ajansı DPA'ya doğruladı. Bakanlık, toplantıda gizli veya güvenlikle ilgili herhangi bir bilginin konuşulmadığını duyurdu.

Rus troller bu telefon görüşmesinin dört dakikalık bir bölümünü Telegram'da yayınladı. Almanya Ekonomi Bakanlığı, yayınlanan söyleşinin seçilmiş bölümlerden oluştuğunu, ne sorulan soruların ne de verilen cevapların doğru olduğunu söyledi.

Telegram'da yayınlanan görüşmede Habeck, Rusya'nın saldırılarına rağmen Ukrayna'nın tahıl ihracatı konusunda yardım alması gerektiğini savunuyor. Bakanlık, Alman istihbaratının toplantıdan bir süre sonra Bakan Habeck'e haber verdiğini ve Habeck'in görüşmesinin yanlış tanımlanmış bir telefon numarasından geldiğini bildirdi.

Habeck, sahte çağrıların kurbanı olan ilk politikacı değil. Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel zaten trollerin telefon tuzağına düşmüştü. Trollerin son kurbanı ise İtalya Başbakanı Georgia Meloni oldu. Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda da 2022'de iki Rus komedyenin kendisine şaka çağrısı yaptığını duyurdu.(Karar)

Editör: Haber Merkezi