Gazze'de ölü sayısı 34 bin 596'ya çıktı! Gazze'de ölü sayısı 34 bin 596'ya çıktı!

Rusya Devlet Başkanı Putin, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Salman ile görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan'a yaptığı resmi ziyaret kapsamında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ile bir araya geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ortadoğu ziyareti kapsamında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ile Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Yamama Sarayı'nda bir araya geldi. Prens Salman, Putin'i kapıda karşıladı.

Putin, toplantı öncesi yaptığı konuşmada Selman'ı bir sonraki toplantı için Rusya'ya davet ederek, şunları söyledi: “Öncelikle davetiniz için teşekkür ederim. Seni Moskova'da bekliyorduk. Ancak şartların bu planlarda değişikliğe neden olduğunu biliyorum. Ama dediğim gibi hiçbir şey dostane ilişkilerimizin gelişmesine engel olamaz. Birleşik Arap Emirlikleri'ne planlı bir ziyaret için bölgede bulunduğum sırada, davetinizden yararlanarak sizinle ve diğer tüm dostlarımızla tanıştım. Ancak bir sonraki toplantının Moskova'da olması gerekiyor" dedi.

Sovyetler Birliği'nin Suudi Arabistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biri olduğunu hatırlatan Putin, şunları kaydetti: "Her halükarda Suudi halkının kendi geleceğini inşa etme iradesine saygı duyuyoruz. Bu dönemde pek çok şey gelişti. Geçtiğimiz 7 yılda ilişkilerimiz benzeri görülmemiş bir seviyeye ulaştı. Siyasi işbirliği, ekonomi ve insani ilişkiler alanlarında istikrarlı ve çok iyi ilişkilerimiz var. Bölgede olup bitenlerle ilgili bilgi ve değerlendirme alışverişinde bulunmak elbette hepimiz için çok önemli” dedi.

“Rusya ile iletişimimiz Orta Doğu'nun güvenliğine olumlu etki ediyor”
Selman ise Ortadoğu'nun güvenliği için Rusya ile sürekli iletişim halinde olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Siyasi diyalog sayesinde Ortadoğu'da yaşanan birçok süreci olumlu etkilemeyi başardık. Doğu ve bu bölgesel güvenliğin güçlendirilmesini mümkün kıldı."

Suudi Arabistan ile Rusya arasındaki ilişkilere değinen Selman, şunları söyledi: “Son yıllarda enerji, tarım, ticaret, yatırım ve diğer alanlarda önemli başarılara imza attık. Tüm dünyanın yararına olacak önemli işler yapabileceğimiz büyük fırsatlara açığız. “İlişkilerimizin küresel ölçekte de olumlu etkileri var” dedi. Selman, Putin'i "özel konuk" olarak gördüğünü de sözlerine ekledi.(haberglobal)

Editör: Haber Merkezi