Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) arabuluculuğunda, Rusya ile Ukrayna arasında gerçekleşen savaş esiri değiş tokuşunda toplamda 150 kişi serbest bırakıldı. Ukrayna, serbest bırakılan 75 kişi arasında askerler, polisler, sınır muhafızları ve sivillerin bulunduğunu açıkladı.

BAE Dışişleri Bakanlığı, bu yıl kendi arabuluculuklarıyla gerçekleştirilen dördüncü esir değişimi olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Bakanlık, Rusya Federasyonu ve Ukrayna Cumhuriyeti hükümetlerine, değişim sürecini başarılı kılmak için işbirlikleri ve BAE arabuluculuğuna verdikleri yanıt nedeniyle takdirlerini ifade etti. Bakanlık ayrıca BAE'nin Ukrayna'daki çatışmaya barışçıl bir çözüm bulma çabalarını sürdürme konusundaki kararlılığını doğruladı ve diplomasiye, diyaloga, gerilimi düşürmeye ve krizden kaynaklanan insani yansımaları hafifletmeye başvurmanın önemini vurguladı.”

Trump'a Suikast Girişimi: Saldırganın Kimliği Açıklandı Trump'a Suikast Girişimi: Saldırganın Kimliği Açıklandı

Ukrayna Savunma Bakanlığı, serbest bırakılan 75 kişi arasında dördü sivil olmak üzere askerler, polisler ve sınır muhafızlarının bulunduğunu belirtti.

Kaynak: Dha