Gazze'de can kaybı 34 bin 654'e çıktı Gazze'de can kaybı 34 bin 654'e çıktı

Rusya lideri Putin: Türkiye ile çok sayıda ilginç projemiz ve ortak çalışmamız var


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ile ortaklığın en üst düzeyde olduğunu ve çeşitli alanlarda uzun yıllara dayanan deneyime dayandığını belirterek, "Ticaret ve yüksek teknoloji alanlarında da çok ilginç projelerimiz ve ortak çalışmalarımız var" dedi. . Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la sürekli temas halinde olduğunu belirterek, bu temaslarda ikili ilişkilere ilişkin tüm önemli konuların ele alındığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, aralarında Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç'in de bulunduğu, Rusya'da göreve başlayan 21 ülkenin büyükelçilerini Kremlin Sarayı'nda kabul etti, itimatnamelerini alan diplomatları tebrik etti.


TÜRKİYE İLE ORTAKLIĞIMIZ EN ÜST SEVİYEDE

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkileri değerlendiren Putin, şunları söyledi: "Türkiye ile ortaklığımız en üst düzeydedir ve çeşitli alanlarda uzun yıllara dayanan deneyime dayanmaktadır. "Her iki taraf da iyi komşuluk, ortaklık ve karşılıklı yarar ilkelerine dayalı ilişkileri geliştirmeye devam etmeye kararlıdır" dedi.


ERDOĞAN İLE TEMASLARDA TÜM ÖNEMLİ KONULARI ELE Alıyoruz

Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la sürekli temas halinde olduğunu belirterek, bu temaslarda ikili ilişkilere ilişkin tüm önemli konuların ele alındığını söyledi. Putin şunları söyledi: "Enerji sektöründe Rusya-Türkiye işbirliğinin gerçekten stratejik olduğunu özellikle vurgulamak isterim. Rosatom (Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu), Türkiye'nin ilk Akkuyu nükleer santralini inşa etmeye devam ediyor.

BİRÇOK İLGİNÇ PROJEMİZ VAR

Doğal gaz sektöründe Mavi Akım ve TürkAkım boru hatlarının yönetiminde yakın işbirliği kurulmuştur. Türkiye'de doğal gaz dağıtım merkezi inşaatı çalışmaları devam ediyor. “Ticaret ve yüksek teknoloji alanlarında da birçok ilginç projemiz ve ortak çalışmamız var.”(haberler.com)

Editör: Haber Merkezi