Ukrayna'nın Avdiyivka şehrinin belediye başkanı bugün yaptığı açıklamada, çok sayıda Rus askerinin Ukrayna'nın doğusundaki şehre her yönden saldırdığını ve şehri savunan Ukrayna birlikleri için durumun giderek zorlaştığını söyledi.

Reuters'in haberine göre Rus güçleri, Ukrayna'nın sanayi bölgesi Donbas'ta doğu cephesinde inisiyatifi ele geçirdi ve Avdiyivka'daki Ukrayna güçlerini kuşatmaya çalışıyor.

Avdiyivka Belediye Başkanı Vitaliy Barabash ise yaptığı açıklamada durumu "çok zor" olarak nitelendirerek, "Düşman her yönden üzerimize baskı yapıyor. Çok sayıda güçle saldırıyor."

ŞEHİR BÜYÜK HASAR ALDI

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ettiği Şubat 2022'de yoğunlaşan çatışmalarla 2014 yılından bu yana bölgede mücadele eden Avdiyivka, ağır hasar gördü. Barabash, bir zamanlar 32.000 kişinin yaşadığı ve büyük bir kok tesisine sahip olan kasabada artık yalnızca 941 kişinin yaşadığını söyledi.

Avdiyivka'daki durumla ilgili olarak Ukrayna ordusu, Kiev birliklerinin Rus güçlerini geride tuttuğunu söyledi. Açıklamada, "Askerlerimiz savunmayı kararlılıkla sürdürüyor ve işgalcilere ağır kayıplar veriyor" denildi.

Ukrayna kara kuvvetleri ülkenin doğusundaki durumun gergin olduğunu söyledi.

Telegram mesajlaşma uygulaması, "Düşman, Khasiv Yar bölgesinde (Donetsk bölgesi) savunmamızı kırmaya çalışıyor" dedi. "İnsansız hava araçları ve topçu kılığına giren küçük saldırı gruplarının yerel eylemlerine başvuruyor" diyor.

Afganistan'daki sel felaketi: 50 ölü! Afganistan'daki sel felaketi: 50 ölü!

(karar)

Kaynak: karar