Gazze'de ölü sayısı 35 bin 386'ya ulaştı Gazze'de ölü sayısı 35 bin 386'ya ulaştı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları ve İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar G7 zirvesinde tartışılacak

Japonya'nın ev sahipliği yapacağı çevrimiçi G7 zirvesinde Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar gibi konular ele alınacak.

2023 G7 Başkanı Japonya'nın ev sahipliği yaptığı G7 çevrimiçi zirvesinde "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları ve İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların" ele alınacağı bildirildi.


Japonya Genelkurmay Başkanı Matsuno Hirokazu bir basın toplantısında, Japonya Başbakanı Kishida Fumio'nun bugün G7 liderler zirvesini çevrimiçi olarak düzenleyeceğini söyledi.


Matsuno, G7 liderlerinin toplantıda "Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar ve yapay zeka dahil olmak üzere birçok konuyu" tartışacağını söyledi.


Matsuno, "Uluslararası toplumu ilgilendiren önemli konular görüşülecek, bugüne kadar yapılan çalışmaların özeti tartışılacak ve G7 işbirliği teyit edilecek" diyen Matsuno, zirveye Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'in çevrimiçi olarak katılacağını da sözlerine ekledi.


Japonya'nın başkanlığında bu yılki G7 liderleri zirvesi, Kishida ailesinin memleketi olan ülkenin güneybatı kesimindeki Hiroşima Eyaleti'nde düzenlendi.


Ukrayna lideri Zelenskiy, habersiz sürpriz bir ziyaretle Hiroşima'ya geldi ve G7 ülkeleri liderleriyle görüştü.


İtalya, 2024 yılı başında G7'nin başkanlığını devralacak.(haberler.com)

Editör: Haber Merkezi