Sağlık Bakanlığı'nda 35 bin yeni istihdam takvimi başladı. Mülakat yapılmayacak, şubelerde dağıtım yapılacak ve final programı ÖSYM ile birlikte hazırlanan rehberle açıklanacak.

"YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI NORMALE DÖNDÜ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısının ardından gazetecilerle buluştu. Türkiye'nin yoğun bakım kapasitesini sınayan yoğunluğun geride kaldığını anlatan Koca, şöyle konuştu: "Özellikle bizim yoğun bakım kapasitemizi sınayan yoğunluk geride kaldı. Üç dört hafta önce Türkiye'de yoğun bakım doluluk oranı yüzde 72 iken bu rakam geride kaldı.

İstanbul'da ise durum yüzde 83'e çıktı. Bugüne kadar Türkiye'de yoğun bakım yatağı doluluk oranı yüzde 71, İstanbul'da ise yoğun bakım yatağı doluluk oranı yüzde 71 oldu. Normale döndük diyebilirim. Ancak servis yatakları konusunda hiçbir sorun yaşamadık.

Elazığ'da Sağanak Yağış: Cadde ve Sokaklar Sular Altında! Elazığ'da Sağanak Yağış: Cadde ve Sokaklar Sular Altında!

Şu anda servis yataklarının doluluk oranı Türkiye'de yüzde 63, İstanbul'da ise yüzde 65 olup, bu konuda en büyük emeği sağlık çalışanlarımız göstermektedir. "Fedakarlıklarınız ve çabalarınız için teşekkür ederim" dedi.

"YENİ İSTİHDAMLAR GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAK"

Sağlık çalışanlarına fedakarlıklarından dolayı teşekkür eden Koca, 35 bin yeni sağlık çalışanı alımına yönelik programın şimdiden başladığını ve detaylı olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımız müjdeyi verdi. 35 bin yeni arkadaşımız aramıza katılacak.

35.000 yeni istihdam, hem mevcut sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde sürdürülmesi hem de yeni açılan hastanelerimizin personel ihtiyacı açısından gücümüze güç katacaktır.

"TÜM ADAYLAR EŞİT KOŞULLARDA YARIŞACAK"


Takvim bugün başlıyor. Sözleşme bugün imzalandı. Bu hafta kılavuzu ÖSYM'ye göndermek istiyoruz. Bildiğiniz gibi işe alımda mülakat yapılmamaktadır. Tüm adaylar eşit şartlarda yarışacak. 15 bini hemşire, 8 bini servis personeli olmak üzere toplam 35 bin yeni çalışma arkadaşımız olacak.

Şube dağılımını ve final programını ÖSYM ile birlikte hazırladığımız rehberle duyuracağız. Bir hafta içinde bitirebileceğimizi düşünüyorum. Şimdiden tebrikler."

ANTALYA ŞEHİR HASTANESİ 2-3 HAFTA İÇERİSİNDE HİZMETE AÇILACAK

Kentin yeni hastaneleri hakkında bilgi veren Koca, şunları söyledi: "Yakında birkaç hafta içinde Antalya Şehir Hastanesi tam kapasiteyle hizmete girecek. Bildiğiniz gibi hasta kabulüne başladı. Muhtemelen önümüzdeki 2-3 hafta içerisinde Cumhurbaşkanımız Antalya'da şehir hastanemizin resmi açılışını gerçekleştirecek" dedi.

Kaynak: HABERLER.COM