Bakan Koca, hastanelerde yaşanan randevu sorunlarının farkında olduklarını belirterek, bu konuda ciddi çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti. Randevuların MHRS üzerinden alındığını hatırlatan Koca, bazı hastanelerde yaşanan sıkıntıları biliyor olduklarını söyledi.

Bakan Koca, yapılacak düzenlemelerin bir süreç gerektireceğini ve kademeli olarak hayata geçirileceğini belirtti. Randevu alıp gelmeyenlerin sayısının oldukça yüksek olduğunu vurgulayan Koca, bunun üzerine alınacak tedbirlerin artacağını ifade etti.

Randevu alıp gelmeyenlerin 15 gün içinde tekrar randevu almasının kısıtlanacağını açıklayan Koca, son dakika iptallerinin önüne geçmek için yeni bir uygulama başlatılacağını belirtti. Artık randevu sahiplerinin randevuya gelmeyi onaylaması gerekecek ve bu onayı randevudan önceki gün saat 23.59'a kadar vermesi gerekecek.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde İntihar Girişimi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde İntihar Girişimi

Randevu alıp gelmeyenlerin kapasiteyi boşa harcadığını ve bunun önüne geçmek için yeni düzenlemeler yapıldığını dile getiren Koca, atıl kapasitenin daha verimli kullanılabilmesi için bu uygulamanın önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, aynı branşta hekime ve sağlık tesisine müracaat etmeyi kısıtlayacak bir düzenleme de yapılacağını söyledi.

Bakan Koca ayrıca, Tip-1 diyabetli vatandaşlara ücretsiz olarak sensör verilmesi konusunda da bilgi verdi. Sensörlerin yerlileştirilerek ücretsiz olarak dağıtılacağını belirten Koca, bu sayede diyabetli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Kaynak: Dünya