Sağlık Çalışanlarına Demir Sopayla Saldıran Baba ve Oğlu Gözaltına Alındı

Kütahya'da, ambulansın önünü kesip içerisindeki sağlık çalışanlarına demir sopa ile saldıran Mehmet K. ve oğlu Hüseyin Mert K., polis ekiplerince gözaltına alındı. Olay sonucu 3 sağlık personeli yaralandı.

Kütahya İl Ambulans Servisi Başhekimliği'ne bağlı ambulans ekibi, Maltepe Mahallesi Ahmet Yakupoğlu Caddesi'nde alkollü bir kişinin merdivenlerden düştüğü ihbarını aldı. Sağlık personeli, olay yerine ulaştığında adres sormak için durdukları sırada Mehmet K. ve oğlu Hüseyin Mert K. tarafından demir sopayla saldırıya uğradı.

Ormanda Ayının Saldırısına Uğrayan Köylü Tedavi Altında Ormanda Ayının Saldırısına Uğrayan Köylü Tedavi Altında

Olay sonucunda yaralanan sağlık çalışanları, "beyaz kod" vererek yardım istedi. Polis ekipleri tarafından kısa sürede olay yerine ulaşıldı, ve şüpheliler Mehmet K. ve Hüseyin Mert K. gözaltına alındı. Yaralanan sağlık personeli ise Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Sağlık ekiplerinin gösterdiği çabaya rağmen, saldırıya uğrayan sağlık personeli için "beyaz kod" verilmesi, bu tür saldırılara karşı sağlık çalışanlarını korumak amacıyla kullanılan bir acil durum sistemini ifade eder.(haberglobal)

Editör: Haber Merkezi