MGM'den 12 İl İçin Yağış Uyarısı! Fırtına Geliyor MGM'den 12 İl İçin Yağış Uyarısı! Fırtına Geliyor

Kocaeli merkezli 11 ilde faaliyet gösteren sahte ilan ve çağrı merkezleri üzerinden vatandaşları ürün satın almaya ikna ederek 52 milyon TL dolandıran suç örgütüne yönelik operasyon sonuç verdi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Serkan Kınalı'nın liderliğini yaptığı suç örgütü üyelerinin e-ticaret ve ilan platformlarına sahte ilanlar vererek, müşterilerle açık hatlar üzerinden aldatıcı görüşmeler yaptığı belirlendi.

Kaparo, kargo bedeli, nakliye bedeli ve sigorta bedeli gibi bahanelerle para talep eden örgüt üyelerinin, elde ettikleri parayı kripto para platformlarına aktarıp izlerini kaybettirmeye çalıştıkları ortaya çıktı. Bu yöntemle deprem mağduru aileler ve engelli vatandaşlar da dahil olmak üzere 37 kişinin dolandırıldığı tespit edildi.

Suç örgütü üyelerinin hesaplarında 52 milyon 675 bin 400 TL para giriş çıkışı yapıldığı belirtildi. Operasyon kapsamında 56 şüpheli yakalanırken, bunlardan 5'inin cezaevinde olduğu, 2'sinin ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı açıklandı. Adliyeye sevk edilen 49 şüpheliden 44'ü tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Kaynak: HABERLER.COM