Dolandırıcılık yapan pek çok kişi, kendilerini farklı şekillerde tanıtarak vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor.

İktidarın Vakıflarına 1,4 Milyon Euro Hibe İktidarın Vakıflarına 1,4 Milyon Euro Hibe

Ancak güvenlik güçleri dolandırıcılara yönelik operasyonları konusunda herhangi bir endişe duymuyor.

İstanbul Başsavcılığı Terör ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada, 71 şüphelinin mağdurlara seslenerek kendilerini "polis memuru", "savcı" ve "banka veya finans kuruluşu çalışanı" olarak tanıttığı öğrenildi. saldırıyı gerçekleştiriyor. suç. "nitelikli dolandırıcılık".

ALDATICI BİLGİLERLE MAĞDURLARI İKNA ETTİLER

Şüphelilerin, mağdurlara "hesaplarına hileli para girişi, şüpheli işlem yapılması, başkalarının hesaplarına yanlışlıkla para göndermesi" gibi yanıltıcı bilgiler vererek ikna ettikleri belirlendi.

Soruşturmada şüphelilerin, mağdurları internet bankacılığı yoluyla bilgilerini almaya ikna ettikleri, çeşitli talimatlar verdikleri ve bu paraların kendileriyle çalışan kişilerin hesaplarına "havale" ve "EFT" yoluyla aktarılmasını sağladıkları belirlendi.


5 MİLYON 885 BİN LİRA DOLANDIRDILAR

Şüphelilerin, örgüt tarafından belirli bir komisyon karşılığında elde edilen 3. şahıslara ait banka bilgilerini, oluşturdukları sahte yol sigortası sitesi üzerinden işlem yapmak isteyen mağdurlara ödeme bilgisi olarak verdikleri ve elde edilen tutarları hesaplardan çektikleri belirlendi. ATM veya banka şubesine saha personeli aracılığıyla.

Kimlikleri belli olan 71 şüphelinin 69 farklı eyleme katılarak 69 müşteki ve 19 mağdurdan yaklaşık 5 milyon 885 bin lira haksız kazanç elde ettiği öğrenildi.

Bu şüphelilerden 5'inin tutuklandığı, 2'sinin ise yurt dışında olduğu öğrenildi.

41 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Polis ekipleri, İstanbul merkezli 16 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda, söz konusu suçla ilgili 41 şüpheliyi yakaladı.

Şüphelilerden 7'si emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız silah, 23 adet fişek ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi.
Firari zanlıların yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Kaynak: karar