Sakarya'nın Karasu ilçesinde bir apartmanın 1. katında çıkan yangında mahsur kalanlar, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yangında, 5. katta balkonda mahsur kalan aynı aileden 5 kişi, itfaiye tarafından sepetli vinç ile kurtarıldı. Kurtarma anları kameralara yansıdı.

Yangın, ilçeye bağlı İncilli Mahallesi 620. sokaktaki 5 katlı apartmanın 1. katındaki dairede meydana geldi. Yangını fark eden çevredekiler, durumu hemen itfaiyeye bildirdi.

Dumanla kaplanan binadan çıkamayan birçok kişi itfaiye ekipleri tarafından merdivenlerden tahliye edilirken, apartmanın 5. katında mahsur kalan aynı aileden 5 kişiye ulaşan ekipler, yoğun duman nedeniyle aileyi çıkaramadı.

Ekipler, aileyi hava almaları için dairenin balkonuna çıkardı. Ardından, itfaiyenin sepetli merdiveniyle aileyi kurtardı. Baba Refik Aydınlı, anne Selma Aydınlı ve 9, 7 ve 5 yaşlarındaki 3 çocukları, sepete bindirilerek güvenli bir şekilde indirildi.

Pendik'te kaybolan 15 yaşındaki Nisanur her yerde aranıyor Pendik'te kaybolan 15 yaşındaki Nisanur her yerde aranıyor

Yangında herhangi bir yaralanma olmazken, yangının elektrik kontağından çıktığı belirtildiği ve soruşturmanın sürdüğü ifade edildi. Bu kurtarma operasyonunun başarısı, itfaiye ekiplerinin hızlı ve etkili müdahalesinin bir göstergesi olarak kaydedildi.

Kaynak: Dha