AK Parti, saldırgan sokak köpekleri ile ilgili düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, 10 gün boyunca tüm taraflardan görüş ve öneriler alınacak. AK Parti, bu süre içinde muhalefet partileriyle de görüşmeler gerçekleştirecek ve ardından Meclis Başkanlığı'na sunulması planlanan bir teklif hazırlayacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, tüm taraflarla görüşerek konuyla ilgili bilgi ve görüş topluyor. Yenişehirlioğlu, "10 gün daha çalışacak toplumun tüm kesimlerini dinliyorum. Gazeteci, sanatçı, akademisyenler, mağdur aileler, dernekler, vakıflar... Herkesle görüşüyorum. Ortada kesinleşmiş bir şey yok." dedi.

Ata Emre Akman cinayetinde gerekçeli karar duyuruldu Ata Emre Akman cinayetinde gerekçeli karar duyuruldu

Hazırlıkları devam eden kanun teklifiyle köpek bakımevi olmayan yerlerde bakımevleri kurulacak ve sahipsiz hayvanlar bu bakımevlerinde tutulacak. Sahiplenilmeleri için kampanyalar yapılacak. Barınak yapımı, kısırlaştırma ve bakım belediyelerin uhdesinde olacak ve belediyeler görevlerini yapmazsa İller Bankası'ndan aldığı paraların bir kısmı kesilecek.

Toplanan tüm görüşlerin ardından kanun teklifi hazırlanacak ve Meclis Başkanlığı'na sunulacak. Meclis'te ilk olarak Tarım Komisyonu'nda görüşülecek. Saldırgan sokak köpekleriyle ilgili düzenlemelerin hızla hayata geçirilmesi bekleniyor

Kaynak: cnn türk