MSB: 7 PKK/YPG'li etkisiz hale getirildi MSB: 7 PKK/YPG'li etkisiz hale getirildi

Salim Ensarioğlu İYİ partiden istifa etti

Son dakika haberine göre İYİ Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu partiden istifa etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel katıldığı televizyon programında şunları söyledi: "Şeyh Said'e 'hain' demem, ona 'kahraman' demem. Şeyh Said isyanının bu bağlamda Cumhuriyete karşı bir isyan olduğunu biliyorum. Bu isyanın bastırılması sırasında duyulan acı, bugün bazı torunların yüreğini sızlatıyorsa, o acıya saygı duyulması gerekir. "Herhangi bir sıkıntı ve üzüntü varsa bunu Atatürk'e mal etmek, CHP'nin omuzlarına yük olarak yüklemek kimsenin haddi değildir" dedi.

Özel'in bu sözlerine ilk tepki, işbirliği yapmak için İstanbul'da kapısını çaldığı Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'den geldi.


İnce, sosyal medya hesabından şunları paylaştı: "Şeyh Said haindir. Bu konuda çok netim. "Mustafa Kemal Atatürk'ün yanındayım!" dedi.


Tartışmalara DEM Partisi ve HÜDA PAR da katıldı. DEM Partisi Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Şeyh Said'e hakaret edilmemesi gerektiğini söyledi.


HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Şeyh Said'e hakaret edenler hakkında suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.


İYİ Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu'nun Şeyh Said aleyhindeki açıklamaları krize neden oldu. Parti Milletvekili İYİ, "Şeyh Said'e yönelik suçlamaları kesinlikle reddediyorum" derken, parti sözcüsü Kürşad Zorlu, Ensarioğlu'nun bu sözleri nedeniyle disiplin cezasına çarptırıldığını duyurdu.(haberglobal)

Editör: Haber Merkezi