"Sosyal medyada "köpekvelisiii" takma adıyla tanınan bir kişi, Şanlıurfa'daki bir barınaktan çok sayıda sokak köpeğini aracına alarak Ankara'ya doğru yola çıktığını duyurdu. Bu video paylaşıldıktan sonra kamuoyunda "hastalık taşıyan köpeklerin Ankara'ya getirildiği" iddiaları gündeme geldi.

Ankara Valiliği, bu iddiaları ihbar olarak kabul ederek hızla harekete geçti. Valilik, ilgili tüm birimlerin teyakkuza geçirildiğini ve konunun titizlikle incelendiğini belirten bir açıklama yaptı.

Adana Feke'de orman yangını! Adana Feke'de orman yangını!

Valilik, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Güçleri'nin yürüttüğü çalışmalar sonucunda, hastalıklı oldukları iddia edilen köpeklerin bulunduğu yerlerin tespit edildiğini duyurdu. Açıklamada, "İlimize getirilen hastalıklı köpekler konusuyla ilgili Emniyet Güçlerimizin yaptığı çalışmalar sonucu bulundukları yer tespit edilen hayvanlar, veteriner hekimlerimizin gözetiminde karantinaya alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında söz konusu hayvanları şehre yönlendiren ve getiren kişilerin yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda gözaltına alındığı ve haklarında yasal işlemlere başlanıldığı kaydedildi."

Kaynak: KARAR