İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında yapılan silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti. Saldırıya ilişkin yayın yasağı getirilirken, saldırganların yakalanması için geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.

Kar maskeli iki kişi, kiliseye pazar ayini sırasında girerek içeridekilere ateş açtı. Saldırı sırasında kilisede bulunanlar, kendilerini korumak için yere yatarken, başlarından vurulan bir kişi hayatını kaybetti. Saldırganlar, olay yerinden kaçmayı başardı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saldırıya ilişkin soruşturma başlattı ve kısa sürede 2 şüpheliyi gözaltına aldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırganların yakalandığını duyurarak emniyet güçlerini tebrik etti.

Olayın ardından İstanbul Valisi Davut Gül, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve diğer devlet yetkilileri, kilise yetkilileriyle görüşerek başsağlığı dileklerini iletti ve olayla ilgili bilgi aldı.

Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı, Santa Maria Kilisesi Rahibi Anton Bulai ve Polonya’nın İstanbul Başkonsolosu Witold Lesniak ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, yetkililere 24 saat içinde faillerin bulunması talimatını verdi.

77 ilde "Siber-Göz" operasyonu: 156 kişi gözaltına alındı 77 ilde "Siber-Göz" operasyonu: 156 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının iki zanlısının da yakalandığını duyurdu polisi tebrik etti.

Yerlikaya, gelişmeyi sosyal medya hesabından şöyle duyurdu: "Bu sabah Sarıyer Santa Maria Kilisesinde Pazar ayini sırasında Tuncer Cihan isimli vatandaşımızın ölümüne neden olan 2 katil zanlısı yakalanmıştır. Failleri tespit edip yakalayan İstanbul Emniyetimizi ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum."

İstanbul Latin Katolik Cemaati Episkoposu Massimiliano Palinuro, saldırıyı kınayarak yetkililerden adaletin sağlanmasını istedi ve tüm inananların barış içinde bir arada yaşamasını temenni etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da saldırıyı kınayarak şehirdeki birliğin ve huzurun bozulmasına izin vermeyeceklerini belirtti

Kaynak: gerçek gündem