Simit fiyatlarında bakanlık onayı zorunlu hale geldi! Simit fiyatlarında bakanlık onayı zorunlu hale geldi!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ons altındaki ani yükselişleri değerlendirirken, gram ve ons için olası İran-İsrail çatışması senaryosunu iki tarafıyla ele alıp tahminini açıkladı.

Memiş'in değerlendirmesine göre, "Gram altında 3000-3500 TL beklentim devam ediyor ancak ons altında beklenenden hızlı yükseliş olduğu için gözlerimiz İran-İsrail gerilimine çevrildi."

Memiş, "Bu tarafta gerilim tırmanacak mı? İki ihtimali değerlendirmek lazım. Kontrollü çatışma olursa ons altın 2600 dolar hatta 3000 dolara kadar atak gerçekleştirebilir. Jeopolitik risk olmazsa 2300 dolara tekrar geri çekilebilir. Bu belli olmadığı için piyasalar buna sert tepki veriyor" şeklinde konuştu.

Ayrıca, yatırımcılara "Gram altın tarafında da bozmamaları, acele etmemeleri" uyarısında bulunan Memiş, "Yatırımcıların alım için ons altını yakından takip etmesi gerektiğini" belirtti. Ancak, "Bu tür haber akışları geliyor ancak jeopolitik gerilimler noktasında net bir şey görmek lazım. Bu bir savaş söylentisi mi, gerçekleşecek eylem mi? Bunu görmeden 3000 doları öngörmek erken" dedi.

Kaynak: haber global